torsdag 16. september 2010

Første skoledag

I morgen starter Gestaltterapeut studiet på NGI. Kjenner spenningen stiger, tvillingene våre befinner seg fremdeles inne i min samboer - og det hadde vært utrolig bra om de kunne bli der noen dager til.

Tankene mine jobber med mye forventningsstyring. Hvordan er de andre jeg skal gå i klassen med? Er det noen jeg kjenner fra før (vi var ca 15 stykker som gikk på et helgekurs der vi fikk en innføring i gestaltterapi)?

Alle sammen er sannsynligvis like spent som meg, og det skal bli hyggelig å komme i gang. I morgen og på lørdag har vi alle sammen startet på studiet - og for meg har dette vært to datoer som har stått som milepæler i kalenderen. Det blir et skille som representerer mye forandring for min del.

I august betalte jeg ned siste fradraget på studielånet mitt. Det har tatt en evighet å få det nedbetalt, og nå starter jeg på'n igjen - med fire års studier finansiert av Statens Lånekasse.

Jeg lurer på om det er rett av meg å bruke fire år på dette, og håper virkelig at konklusjonen blir et rungende "Ja!". Nå må jeg ut og finne meg en egen terapeut (man må ha til sammen 70 timer egenterapi i løpet av de fire årene), og jeg ønsker å finne en 3- eller 4-års student som har vært igjennom det samme jeg står ovenfor.

Selv om jeg er spent og har mine tvil om jeg har valgt rett - så gleder jeg meg noe enormt.

2 kommentarer:

 1. Lykke til med studiene Fab. Fossum. Hva er målet ditt for studiene? "Fossum Familieterapi" høres jo bra ut :-) Jeg kan lage logo når du kommer så langt.
  Lykke til videre med magen, klem Sola fra oss.

  SvarSlett
 2. Takk så mye.

  Jeg har ikke noen bestemt målsetning, men det er klart at jeg ønsker noe mer kompetanse i tillegg til det jeg har. Ønsker selvfølgelig å praktisere som terapeut, men har ikke noe tidsperspektiv på den målsetningen.

  -Jens

  SvarSlett